Welke methodes worden toegepast bij een sessie?

Er zijn vele wegen die naar Rome leiden. Is er maar een de goede? Nee. Maar we zoeken naar de meest ideale manier om jou te helpen je doel te bereiken. Vanuit de hulpvraag gaan we kijken wat je zou willen bereiken en wat realistisch is.

Ik werk intuitief en dat betekent dat ik naar aanleiding van je hulpvraag aan je voorstel welke methode in me opkomt om te gebruiken. Jij bepaald of je deze kant uit wilt. Hier wat voorbeelden van Methodes die het meest worden toegepast door mij:

- Opstelling met voorwerpen
We gaan de situatie waar je in zit neer zetten. Er worden voorwerpen gekozen.
Bijvoorbeeld: je hebt heel vaak ruzie met je moeder. Ook al neem je je steeds voor rustig te blijven, als jullie elkaar zien.

De opstelling zou kunnen bestaan uit: een boedha beeldje dat je moeder vertegenwoordigd, een blokje dat je vader vertegenwoordigd, een kaars die jou vertegenwoordigd, een pen die je tante vertegenwoordigd. Deze voorwerpen worden op een tafel neergezet en vervolgens gaan we kijken hoe we de voorwerpen ten opzicht van elkaar kunnen zetten. Als jij er dan naar kijkt kun je van alles ervaren en daar werken we mee.

- Behandeling van chakra's
Door een meting te doen, terwijl je op het behandelbed ligt, kunnen we zien welke gedachten, emoties of organen hulp nodig hebben

- Lopen van de levenslijn
Je leven begint bij de conceptie, dan is de tijd in de baarmoeder, de geboorte en vervolgens je jaren op deze aarde. Dat zetten we uit en jij mag letterlijk langs die lijn gaan lopen. Je zult merken dat je op sommige momenten graag een stap terug doet, of geen zin meer hebt om door te lopen.

- Werken aan het zelfbeeld
Hierbij gebruik ik wel eens een methode waarbij we op zoek gaan naar de blokkerende gedachten. Via EFT (daarbij klop je bepaalde punten op je lichaam) kunnen we deze gedachten vrij maken.

- Werken met een toekomst doel
Dan liggen er kaarten op de grond, met teksten die je kan tegen komen, zoals hindernissen en hulpbronnen. Samen gaan we opzoek hoe we je bij je doel kunnen brengen.

- Meditaties
Deze komt bijna altijd terug: Ik vertel iets en jij stelt je dat voor. Dat is onder andere om er voor te zorgen dat je je veilig voelt en sterker.

- Remedies (druppels, bijvoorbeeld bachbloesems)
Bij elke sessie maak ik gebruik van flesjes met druppels. Deze zijn er om je bewust te maken van iets. De flesjes hebben thema's. Een backbloesem kun je bijvoorbeeld innemen, maar we kijken als eerste naar het thema, want als de bewustwording er is, hoef je niets meer in te nemen. De remedies hoef je soms ook alleen maar bij je te dragen in een klein glazen buisje. Iets om gewoon eens te proberen.

Overige methodes die ik kan gebruiken:
Adviesen van voedingssuplementen en/of celzouten, soms toegepast bij lichamlijke klachten
Werken met de Ankh
Sociaal panorama
Ademhalingstechnieken
Massage met kleur en licht olien, oa. bij trauma heling