Deze kant

(Familie)opstelling

In een consult wordt regelmatig gebruikt gemaakt van een opstelling met voorwerpen, op het white board, of met kaarten.

Echter Deze kant biedt ook de volgende unieke mogelijkheid:
Een opstelling met twee therapeuten! Yvonne Moors (Deze kant) en Ingrid Huskens (Leef je passie).
Yvonne of Ingrid begeleid de sessie de ander is representant. Indien gewenst kan een 2e en 3e respresentant worden ingeschakeld. Door samen te werken is de energie krachtiger en bereik je nog meer.

Doel van de opstelling

De situatie wordt makkelijker voor je, doordat er zaken verschuiven en veranderen.

Voorbeeld van situatie

  • Conflict in een relatie
  • Onprettige situtaie op het werk
  • Conflicten met anderen

Tiid

Voor de opstelling zelf trekken we 2 tot 2.5 uur uit.
De voorbespreking is max. 15 minuten

Hoe gaat het in z'n werk?

Je bespreekt het conflict / de situatie voor met een van de twee therapeuten. Vervolgens worden alle zaken en personen die van belang zijn opgesteld. Opstellen doe je door personen en voorwerpen een plaats te geven in een ruimte. Ieder voorwerp en elke persoon vertegenwoordigen iemand of iets uit de situatie. Zo krijg je een soort van plattegrond.

Voorbeeld: Stel je hebt een conflict op je werk over een document. Dan kun je opstellen: je leidinggevende, het document, een collega, het bedrijf, de koffiemachine. In de opstelling staat iemand (representant) op de plek van je leidinggevende, er ligt een boek, dat is het document waar het om ging, en staat een fles, deze vertegenwoordigd de collega, er staat een beeldje en dat vertegenwoordigd het bedrijf, en er staat een kopje, dat vertegenwoordigd de koffiemachine en dn lift er nog een kettinkje van je, dat vertegenwoordigd jou.

Zelf kijk je naar de opstelling en soms sta je in de opstelling.

De therapeut zal en kan diverse interventies doen: vragen stellen, representanten of voorwerpen verplaatsen, iets toevoegen aan de opstelling, iets weghalen uit de opstelling.